Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon 27. krog

Pred nami je 27. krog. Borba za vrh postaja nezanimiva, saj je Maribor pobegnil na praktično neulovljivih 12 točk, tako da bomo v nadaljevanju prvenstva bolj spremljali borbo za evropske pokale in obstanek.

Mariborčani gostujejo v Krškem. Štajerci ne blestijo, a so vendarle favoriti. Sicer pa zmage tudi ne potrebujejo, saj trenutna Olimpija ne more premagati nikogar.

Zmaji so v globoki krizi. Trener Pušnik poskuša sestaviti ekipo, ki naj bi bila vsaj približno konkurenčna, a je trenutna igralska zasedba taka, da je ta poskus v bistvu “misija nemogoče”. Stojičeva kadrovska revolucija v zimskem prestopnem roku terja svoj davek in bo imela še dolgotrajne posledice. Zeleno-beli gostujejo v Kidričevem, kjer bo Aluminij napel vse sile, da Zmajem prizadene nov poraz. Ta je celo nekoliko pričakovan, saj Ljubljančani spominjajo na razglašeni in neuigrani orkester in preteklo bo še precej Ljubljanice, da se bo ekipa zbrala in uglasila.

V Celju se bosta udarila domačin in Domžale. Gostje le točko zaostajajo za drugo Olimpijo in bodo šli gotovo na zmago, a če bodo to izvedli brezglavo, bodo slavili Celjani. Obeta se torej resnična nogometna poslastica.

“Pokalo” bo tudi v Novi Gorici, kamor prihaja Koper. Tudi Novogoričanom so po zmagi v Stožicah zrasli apetiti, a kot se za primorski derbi spodobi, bodo Koperčani storili vse, da jim zagrenijo življenje.

Radomeljčani, ki so praktično že v drugi ligi bodo gostili Rudar, ki pa je v nevarni coni za obstanek.

Dodaj komentar

*