Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Polom Olimpije

23. krog je najbolj zaznamoval domač poraz Olimpije z Rudarjem, ki je Zmajem očital pravo lekcijo iz modernega nogometa.

Knapi so igrali hitro in enostavno in bili zelo motivirani, za razliko od igralcev Olimpije, ki so verjetno mislili, da bo zmaga prišla kar sama od sebe. “Veliki zvezdniki” (nekdanji člani Tottenhama, Milana…) pa so očitno pozabili, da je treba kakovost vedno znova potrjevati na igrišču. Zgodila se je streznitev oz. soočenje z realnostjo slovenske lige, ki očitno ni tako slaba, kot so “zvezdniki” mislili.

Zdaj pa še nekaj o tekmi sami: Olimpija v prvem delu ni niti enkrat streljala v okvir nasprotnega gola, zbudila pa se je šele takrat, ko je Rudar vodil s tremi goli. Na ta način oz. s tem pristopom bodo Zmaji težko premagali katerokoli prvoligaško ekipo, razen če se ne vzamejo v roke in izboljšajo vsaj pristop, če se že drugega ne da.

Koper je v Domžalah zaigral zelo odprto, kar je presenetilo domačine, ki niso mogli razviti prave igre. Gostje so to izkoristili in zabeležili zasluženo zmago.

Celjani so se morali z Radomljami za zmago pošteno potruditi, na koncu pa jim je le uspelo streti žilavega nasprotnika.

Aluminij in Krško sta se razšla brez zmagovalca, tekma Gorica: Maribor pa je bila prestavljena.

 

Dodaj komentar

*