Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Konec kvalifikacij

S neuspešnim nastopom proti Ukrajini so se za Slovenijo končale kvalifikacije za EP. PO bitki smo vsi generali in pristavil bom še svoj “pisker”.

Naš poraz je zaslužen, izgubili smo proti boljši in kvalitetnejši ekipi. Naše težave so se začele že s porazom proti Švicarjem in samozavest se ni povrnila. Posvetimo se tekmi v Ljudskem vrtu. Ukrajinci so bolje zadrževali žogo v svoji posesti (zlasti v drugem delu) in naši so jo težko osvajali. Če pa se je to že zgodilo, vezisti zoge niso uspevali spraviti pred nasprotnikov gol in izvesti zadnje podaje za napadalce. Zato smo večinoma preskakovali igro z dolgimi žogami, ki pa so bile lahek plen za ukrajinske branilce. Manjkal je kakšen centralni vezist (kot je bil Koren), ki bi povezal obrambo z napadom, da bi imela igra več repa in glave. Tako pa so vezisti slabo sodelovali in se v glavnem izgubljali v individualnih akcijah. Kampl je veliko pretekel in se trudil, a je bil premalo konkreten. V enem protinapadu je bil pred njim le en ukrajinski igralec, ki bi ga Kampl izpred dveh let verjetno zlahka preigral, tokrat pa temu ni bilo tako.

Očitno je pred nami menjava generacije. Večina sedanje ekipe je bila še iz Južne Afrike, ki je bila tedaj pravi hit, a je njen čas minil. Handanovič, Cesar, Brečko, Jokič in Novakovič so naredili ogromno za naš nogomet, a je napočil čas, da zaigrajo drugi.

Dodaj komentar

*