Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor zasluženo

Z zmago nad Domžalami je Maribor postal novi (stari) državni prvak. To se je zgodilo povsem zasluženo in po pričakovanju in vsak drugačen scenarij bi bil veliko presenečenje oz. skoraj senzacija. Maribor je pač evropski klub (na vseh segmentih delovanja), njegovi največji konkurenti pa so sicer bliže kot prej, a še vedno daleč za Štajerci.

Gre predvsem za organizacijo kluba ter načrtno in sistematično delo. Vijoličasti se zavedajo, da razvoj in napredek kluba pomeni le redna prisotnost v evropskih tekmovanjih, zato imajo na spisku dovolj kvalitetnih igralcev, da lahko uspešno nastopajo na treh frontah. To se je še zlasti pokazalo spomladi, ko so vse sile usmerili v prvenstvo. Vedno je bilo na voljo dovolj energije oz. svežih moči (igralcev), da so vzdržali napore ter prvi prišli na cilj. Nasprotnikom je zmanjkalo “sape” in niso več mogli slediti naleta Maribora.

Domžale in Celje sta zelo prijetno presenetila. Zlasti so navdušili Celjani s svojo poletno in atraktivno igro, zelo slab vtis pa je zapustila Olimpija. Zlasti je zatajilo selekcioniranje igralcev. Drago se kupujejo povprečneži,ki ne pomenijo nobene dodane vrednosti. Klub stagnira in ga spet ne bo v evropi.

Dodaj komentar

*