Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor visoko, Olimpija minimalno

Za nami je 20. krog. Oba vodilna sta zmagala. Maribor visoko in spektakularno, Olimpija pa s težavo.
Že pred tekmo s Koprom se je pričakovala zanesljiva zmaga domačih Mariborčanov, ki igrajo na krilih uspešnih evropskih nastopov in v Sloveniji praktično nimajo tekmeca. Že od samega začetka tekme so Vijoličasti pritisnili proti golu, do konca uspeli zabiti tri gole, lahko pa bi jih še več. Koprčani so bolj opazovali domače akcije in le enkrat resneje ogrozili Handanoviča.
Olimpija se je v Velenju na začetku branila, nato prevzela pobudo ter tudi povedla. Po rdečem kartonu Finka pa so domači pritisnili, a gola niso uspeli doseči. Zmaji tako ohranjajo spodobno distanco do Maribora, ki pa jo bodo težko zmanjšali. Oboji, zlasti zeleno-beli do konca pač ne smejo več zgubljati točk.
Domžalčani in Celjani so v domžalskem športnem parku odigrali živahno in dopadljivo tekmo, v kateri so domači sicer več (jalovo) napadali, gostje pa so bili bolj konkretni in bi si zmago lahko zagotovili že prej.
Triglav je proti Aluminiju več napadal in bil bliže zmagi, a so bili domači napadalci premalo učinkoviti.
Gorica je doma sicer zanesljivo premagala Muro, a je bila tekma bolj izenačena, kot kaže rezultat. Goričani so tako nekoliko pobegnili z dna lestvice, Muraši pa se nikakor ne uspejo pobrati.

Dodaj komentar

*