Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Vodilni v Novi Gorici

Pred nami je 19. krog Prve lige. Vodilni Mariborčani bodo gostovali v Novi Gorici, drugouvrščena Olimpija pa pričakuje Domžale.
V kakšnih drugih časih ne bi bila zmaga Gorice nad Mariborom nobeno presenečenje, tokrat pa bi temu lahko rekli tako. Je pa res, da so imeli Vijoličasti letos že dva spodrsljaja (Triglav, Celje), morebiti se bo zgodba ponovila še tretjič.
Olimpija je v zadnjem času doma praktično nepremagljiva, a Domžalčani so v tekmah proti “velikemu bratu” še posebej nabrušeni, tako da bodo morali biti Zmaji maksimalni. Če bo tako, bodo najverjetneje zmagali.
Celjani so na nek način presenečenje prvenstva. Pušnik jih je prerodil, igrajo pa celo bolje kot kažejo rezultati. Zanimivo je, da so vzeli gostujoča skalpa obema vodilnima. Tokrat gostijo Triglav, ki je v prejšnjem krogu doživel petardo v Ljubljani, tokrat pa si Kranjčani gotovo nadejajo boljšega rezultata. Realno so Celjani boljši, neodločen izid pa tudi ne bi bil presenetljiv.
Mura je še vedno prikovana na dno lestvice in za nameček ji v goste prihaja Rudar, ki je v prejšnjem krogu “položil” Gorico. Velenjčani gotovo do Murinih težav nimajo in ne bodo imeli pretiranega usmiljenja in njihova zmaga je čisto realna. Muraše morda tokrat lahko izvlečejo navijači.
Aluminij pričakuje Koper, ki v zadnjih tekmah goji italijanski nogomet, t.j. igra na rezultat brez umiranja v lepoti in Primorci so s tem uspešni. Kako bo s tem tokrat, pa bo pokazala nedeljska tekma.

Dodaj komentar

*