Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Spet Derbi!!!

Po reprezentančnem razočaranju domači nogometni ples poteka naprej. Pred nami je 14. krog, v katerem nas zopet čaka prava poslastica: veliki derbi med Mariborom in Olimpijo.
Mariborčani, ki bi z nekaj okrepitvami (Handanovič, Jovič, Iličič) lahko tvorili jedro nove reprezentance, so velik favorit, a Ljubljančani, ki so z novim trenerjem nanizali neverjetno zmagovito serijo, se ne bodo dali zlahka. Neigranje Joviča (kmalu novega člana Vijoličastih?) bo za Zmaje gotovo velik hendikep, a ekipa je v zadnjem času pridobila na kompaktnosti, predvsem pa je v igri več sproščenosti in kombinatorike, tako da se odsotnost kakšnega posameznika ne bo toliko poznala. Kot pa sem že rekel, so domači favoriti in že točka bi bila za zeleno-bele uspeh. Svoje bodo na tribunah dodali še navijači (upam, da s čimmanj izgredi), tako da nas čaka pravi spektakel.
Poleg te tekme bodo Goričani gostili Aluminij. Domači dosedaj niso bili prepričljivi, gostje pa so iz tekme v tekmo boljši, tako da je izid uganka.
V Velenju (pri Rudarju) bodo gostovali Koprčani. Menjava trenerja Primorcem še ni prinesla uspeha, morda bo tokrat več sreče.
V Domžale prihaja Triglav, ki je v prejšnjem krogu presenetil z zmago nad Mariborom. Mislim, da jim tokrat ne bo uspelo.
Mura se po slabem štartu, ki je bil tudi posledica evropskih nastopov, še vedno pobira, Celjani pa igrajo bolje od rezultatov, zato bo tekma zanimiva, rezultat pa neznanka.

Dodaj komentar

*