Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Sijajni Maribor, povprečna Olimpija

Pred tekmo Olimpija – Tromso so v obeh taborih napovedovali zmago, na koncu pa je bilo neodločeno, kar je tudi najbolj realno.
Zmaji so začeli dobro, imeli eno smrtno priložnost, a je niso izkoristili (morda so mislili, da jih bo še deset). Nato se je vse bolj ali manj dogajalo na sredini igrišča, brez priložnosti za nobeno od ekip. Gostje so se zelo organizirano in discilplinirano branili, če pa so imeli žogo, so želeli doseči gol. Zmaji so bili premalo odločni in prodorni.
V drugem delu so zeleno-beli vendarle zaigrali odločneje, a so Norvežani pred svojim golom postavili neprobojni zid. Svoje delo je pri Olimpiji preslabo opravljala zlasti vezna linija, saj napadalci praktično niso dobili uporabnih žog. Najbolj se je trudil Vicente, ki pa je bil premalo konkreten. Največja nevarnost je gostujočim vratom pretila iz prekinitev (koti), bilo pa je tudi nekaj poskusov iz daljave bolj iz obupa.
Gostje so tako brez večjih težav osvojili točko, lahko pa bi tudi vse tri. Niso pa nič boljša ekipa kot Olimpija in če bodo Zmaji popravili igro na sredini, v povratni tekmi niso brez možnosti.
Maribor je včeraj potrdil svojo evropsko kvaliteto. Po zaostanku z 0:1 je Milaničeva četa gostom iz Sarajeva očitala pravo lekcijo iz modernega nogometa, v katerem je bistvena značilnost, da se igra za gole. V povratni tekmi ne bo lahko, verjetno bo treba zabiti kakšen gol.
Ko to pišem, igralci Mure še igrajo svojo tekmo 2. predkroga Lige Evropa proti CSKA-ju iz Sofije.

Dodaj komentar

*