Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Olimpija po starem

Če bi sodili po 1. krogu, lahko rečemo, da v Slovenski Prvi Ligi ni nič novega. Maribor je namreč zmagal, Olimpija pa pokleknila in to na domačem terenu.
Zmaji očitno nimajo nobenega namena zlesti iz povprečja in se mislijo še za nekaj let zadovoljiti z drugim mesto. Zahovičevo in Milaničevo nekajletno “pranje možganov” mariborskim igralcem, da so najboljši, je očitno obrodilo sadove, Olimpija pa še čaka na slovenskega Mourinha. Ne vem, če je Šiljak prava oseba za to vlogo.
Maribor je imel v Novi Gorici tudi nekaj sreče (obranjena enajstmetrovka), a je taka sreča pri njih precej pogost pojav. Maribor je pač zabijal, Goričani ne.
Olimpija je doma zasluženo izgubila z Domžalami, potem ko so gostje nevtralizirali sredino igrišča ter zgodaj povedli. Domači so se nato malo zbudili ter uspeli izenačiti. Nato so se obupno trudili za zmago, a so bili včeraj enostavno preslabi. Domžalčani so to s pridom izkoristili ter zabili zmagoviti gol.
Muraši so bili po uspešnem evropskem nastopu enostavno preveč utrujeni, da bi uspeh ponovili tudi na domačih zelenicah. Po vodstvu so se pretirano povlekli v obrambo, gostje so začutili priložnost in uspeli izenačiti.
Celjani so proti Triglavu uspeli zabeležiti pričakovano zmago in se tako nekoliko odkupiti svojim navijačem za neuspeh v Ligi Evropa.

Dodaj komentar

*