Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Prvenstvo (v glavnem) odločeno

Po odigranem 35. krogu je v državnem prvenstvu vse bolj ali manj odločeno, edina nejasnost je še preostalo mesto v Evropi, za katerega se potegujeta Koper in Mura. Koper je za eno točko v prednosti, a v zadnjem krogu gostuje v Mariboru, kjer si Milaničeva ekipa ob prazniku v Ljudskem vrtu izgubljene tekme najbrž ne bo privoščila. Po drugi strani pa Mura doma gosti Celjane, ki so premagljivi, tako da imajo po moje Prekmurci več možnosti za Evropo.
Zmaji so osvojili drugo mesto, kar so si zaslužili, čeprav so se celo sezono precej igrali z živci navijačev. Maribor je objektivno boljši, Olimpijo pa v prihodnosti čaka težka naloga zavzeti slovenski nogometni prestol. Vsiljuje se mi premerjava Real – Barcelona pred prihodom Mourinha. Vprašanje je, kdo bo Olimpijin Mourinho?
Triglav si je z gorenjsko trmo in nepopustljivostjo izboril prvoligaški status. Mnogi so Kranjčane že odpisali, a sami se niso strinjali s tem scenarijem, nekaj krogov pred koncem Nafto ujeli in čisto na koncu še prehiteli. Lendavčanom veljajo kljub temu vse čestitke za viteško borbo do konca in upam, da jih bomo v Prvi ligi še videli.

Dodaj komentar

*