Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Derbi!!!

V 25. krogu Prve lige bodo seveda oči ljubiteljev nogometa uprte v Stožice, kjer bo na sporedu nov večni derbi slovenskega nogometa.
Maribor je v prednosti. Ima veliko prednost, zato lahko igra mirno in sproščeno, saj mu ustreza tudi neodločen rezultat za razliko od Olimpije, ki mora zmagati, če želi še kaj več od drugega mesta. Morala bo igrati agresivno in goste stiskati vseh devetdeset minut, kar pa bo glede na kakovost nasprotnika zelo težko, saj se Maribor jutri gotovo ne bo branil, ampak igral na zmago. Kot vedno bodo odločale nianse, Zmajem pa bi še kako prišle prav polne tribune (ljubljanskih pristašev, seveda).
V senci tega spopada bodo še tekme v Murski Soboti, kamor prihajajo ranjene Domžale, ki so gotovo zelo nezadovoljne z dosedanjim izkupičkom v prvenstvu. Mura se je v soboto prvakom bolj slabo upirala, a Domžale niso Maribor.
Celjani so kar dobro začeli spomladanski del in najbrž mislijo v podobnem duhu nadaljevati tudi v tekmi proti Triglavu, ki po začetni senzaciji z Vijoličastimi, ne uspe več ponoviti podobnih predstav. Na Areni Petrol ima po moje bolj malo možnosti.
Goričani spet pridno in nekako neopazno nabirajo točke in čakajo na spodrsljaj Olimpije za končno drugo mesto. Nafta, ki jim prihaja v goste, je trenutno v bolj slabem stanju, zato bi v normalnem razpletu točke morale ostati v Novi Gorici.
Tekma v Kopru (Kp-Rudar) je bila odigrana danes, Koperčani pa so slavili s 3 : 1.

Dodaj komentar

*