Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Superderbi!

16. krog je minil v znamenju velikega derbija med Mariborom in Olimpijo, ki je popolnoma izpolnil pričakovanja.
Vzdušje je bilo enkratno. Poln štadion, lepe akcije in štirje evrogoli. Seveda ni šlo brez incidentov, pri katerih so tokrat prednjačili Dragonsi, a očitno je to pač sestavni del takega srečanja (kot drugje po svetu).
Bolje je začel Maribor in to je trajalo do 23. minute, ko je bil izključen Mezga. Potem je bila boljša Olimpija in zabila vodeči gol. Maribor se je pred koncem polčasa z golom Ibraimija vrnil v tekmo, a so kmalu Ljubljančani spet povedli.
V drugem delu so Vijoličasti močno pritisnili in ljubljanska obramba je bila na velikih preizkušnjah. Nekaj časa je vzdržala, enkrat pa le klonila. Do konca tekme nato ni bilo več zadetkov. Skratka, tekma je bila odlična, odigrana v visokem ritmu, igralci niso štedili sebe in nasprotnika. Upal bi si reči, da je bila tekma na evropskem nivoju in smo na obe ekipi upravičeno lahko ponosni. Rezultat je realen.
Domžalčani so zasluženo premagali Muro, potem ko so v prvem polčasu zabili dva gola (lahko bi še tretjega), v drugem pa uspešno obdržali zmagovit rezultat.
Koper je nekoliko presenetljivo slavil v Velenju, saj je bil pred tekmo Rudar favorit, a Primorci so tokrat zaigrali mnogo bolje kot v prejšnjih tekmah in zasluženo slavili.
Gorica je zmagala v Lendavi, potem ko je je bila boljša skozi celotno srečanje, le ob koncu tekme je malo popustila in domači so znižali zaostanek, a zmaga Goričanov ni bila ogrožena.
Kranjčani so v krizi, saj v polju igrajo dobro, a ne dovolj, da bi bili tudi rezultatsko uspešni. To so tokrat kaznovali Celjani. Triglav zaostaja in mogoče je trenutek za menjavo trenerja.

Dodaj komentar

*