Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor uspešno prebrodil tudi Fazanerijo

Za nami je 15. krog Prve lige. Najbolj zanimivo je bilo v Fazaneriji, kjer je vodilni Maribor zabeležil novo zmago.
V prvem polčasu je bila igra enakovredna, presenetljivo, a zasluženo, pa so povedli domači. Mariborčani so nato izvedli nekaj nevarnih napadov in malo pred koncem polčasa izenačili. Bolj za vsako žogo se je nadaljeval tudi v drugem delu s tem, da je domačim na koncu nekoliko zmanjkalo moči, kar so gostje znali izkoristiti.
V Stožicah je Olimpija teže, kot je bilo pričakovati, premagala žilavo in trdo moštvo iz prestolnice Gorenjske. Slabše kot običajno je igrala vezna linija Zmajev (zelo se je poznala odsotnost Omladiča), preveč je bilo zadrževanja žoge (stara bolezen naše Prve lige) tako, da Olimpiji ni in ni uspelo izigrati strnjene obrambe gostov.
V drugem polčasu pa je nato na sceno stopil Dare Vršič in s prekrasnim prostim strelom odločil tekmo. Do konca so nato gostje napadali in Ljubljančani so komaj obdržali nedotaknjeno mrežo. V nedeljo v Ljudskem vrtu bo treba igrati bistveno bolje.
Koper je po dolgem času odigral tekmo na svoji nekdanji ravni, popolnoma nadigral Nafto in popolnoma zasluženo visoko zmagal.
V Novi Gorici so Goričani proti Domžalam igrali precej medlo, gostje pa mnogo bolj odločno in samozavestno ter v prvem delu zabili en gol, v drugem pa ob jalovih domačih napadih še dva.
V Celju je bil nekaj časa boljši en tekmec, nekaj časa drugi na koncu pa so bili bolj spretni in srečni Velenjčani ter v Velenje odnesli vse tri točke.
Maribor s tekmo manj zanesljivo vodi in je objektivno boljši od ostalih, Olimpija pa mora nivo igre še nekoliko dvigniti.

Dodaj komentar

*