Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Fazanerija bo pokala po šivih

Največjo pozornost ljubiteljev okroglega usnja v Sloveniji bo v 15. krogu gotovo deležen spopad v Murski Soboti, kamor prihaja vijoličasti Maribor.
Štajerci prihajajo na krilih dobre forme (doma in v Evropi) v prekmursko prestolnico po nove tri točke, domači pa se s tem scenarijem seveda ne bodo strinjali, nenazadnje tudi zaradi lastnih dobrih predstav, tako da se nam obeta boj brez milosti do zadnjega sodnikovega žvižga. Maribor je velik favorit, a favorit je bila pred nekaj tedni tudi Olimpija, pa vemo, kaj se je zgodilo. So pa Štajerci trenutno vendarle drugačen kaliber od Ljubljančanov.
Le ti pa danes v Stožicah gostijo Triglav in vse drugo kot visoka zmaga Olimpije bi bilo veliko presenečenje. Zmaji sicer po malem nabirajo točke in igrajo solidno, a to še vedno ni Olimpija, ki bi pomenila strah in trepet za nasprotnike. Preteklo bo še precej vode (po Ljubljanici), potrebno bo še veliko trdega dela, da bo to pravi evropski klub. Svoje pa bodo morali v večji meri prispevati tudi navijači (predvsem z obiskom), saj je ena dobro obiskana domača tekma na sezono (Maribor) pač nekoliko premalo.
Zelo zanimivo bo tudi v Novi Gorici, kamor prihajajo Domžale, ki že dolgo niso bile niže na prvenstveni lestvici (7. mesto), Goričani pa so presenetljivo kar na drugem mestu, kar je le malokdo pričakoval. Glede na trenutno formo so domači bliže zmagi, a gostje bodo vsaj kar se tiče borbenosti dali svoj maksimum.
V Kopru se bosta udarila Koper in Nafta. Oboji so pri dnu lestvice, zato krvavo potrebujejo točke, zlasti domačini, ki se sicer nekoliko pobirajo, a to še ni šampionski Koper izpred nekaj let.
Preostane še tekma v Celju med domačini in Rudarjem. Celjani še vedno precej nihajo v formi, Rudar pa je ena naših boljših ekip, tako da je rezultat precej nepredvidljiv.

Dodaj komentar

*