Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Debakel Olimpije na Fazaneriji

8. krog Prve lige si bomo gotovo najbolj zapomnili po katastrofi Zmajev v Murski Soboti.
Očitno so dobri rezultati na začetku nove sezone nekaterim igralcem Olimpije malo stopili v glavo in so najbrž mislili, da bo rezultat 0 : 3 že s tako, da se bodo pojavili na igrišču. S tem pa se niso strinjali igralci Mure, ki so Ljubljančanom očitali pravo lekcijo iz modernega nogometa, kjer so se z desetimi igralci uspešno branili, nato pa bliskovito napadali. Olimpija je tokrat igrala medlo, anemično, neborbeno in neodgovorno. Vse štiri gole je Mura zabila po napakah oz. preveliki pasivnosti obrambe Olimpije. Pri tem je zlasti izstopal Sretenovič, ki je bil v dosedanjih tekmah eden boljših Olimpijinih mož. Zmaji se bodo morali tako malo zamisliti nad svojo igro, še bolj pa nad odnosom do dresa, ki ga nosijo in do svojih zvestih navijačev.
Maribor je doma zanesljivo premagal Celje, ki se je v prvem polčasu z domačini enakovredno kosalo, nato pa se v drugem nepričakovano preveč zaprlo, kar so Vijoličasti dobro izkoristili, zabili še tri gole in zasluženo slavili. To je gotovo odlična generalka pred evropsko tekmo z Bruggejem.
Domžalčani so premagali Nafto, ki se je sicer žilavo upirala, a kvalitetna razlika je bila vendarle na strani domačinov. Domžalčani so se tako povzpeli na drugo mesto in dihajo za vrat Mariborčanom.
Rudar je v Velenju zabeležil dragoceno in srečno zmago proti Gorici in to v sodniškem podaljšku. Tekma je bila sicer enakovredna, s priložnostmi na obeh straneh, na koncu pa je bila Fortuna na strani domačinov.
Koperčani so v Kranju prikazali svojo najboljšo igro v novem prvenstvu, ki pa je bila tudi zelo učinkovita, saj so kar trikrat premagali domačega vratarja.

Dodaj komentar

*