Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Celjani spustili Zmaje na realna tla

Začelo se je! In že začetek je postregel s presenetljivimi rezultati. Prvi med vsemi je gotovo visok poraz Olimpije v Stožicah, zelo odmevna pa je tudi zmaga Mure po dolgih letih odsotnosti s prvoligaških igrišč.
Maribor se je dolgo mučil z Goričani, ki so bili na trenutke celo boljše moštvo in so prvi zabili gol, nato pa so se domačini zbrali, pojačali tempo ter poraz spremenili v zmago.
Triglav je zasluženo premagal Nafto, zmaga pa bi bila glede na prikazano lahko še višja.
V Fazaneriji se je zbralo pet tisoč gledalcev, ki so evforično dočakali zmago Mure nad močnim Koprom. Pokazalo se je, da bodo Muraši zlasti doma trd oreh za vsakogar, sploh pa, če se bo prekmurska evforija nadaljevala.
Domžalčani so odšli v Velenje po zmago, ves čas nadzirali dogodke in zasluženo slavili nad domačini, ki so vendarle nekoliko razočarali.
Olimpija je v vlogi velikega favorita napadla Celjane, ki pa so se sijajno in organizirano branili ter bili stalno nevarni v protinapadih. Vsi poskusi domačih so se ustavljali na robu kazenskega prostora, kjer je stal neprobojen celjski zid. Očitno ima Olimpija probleme z napadalci, ki težko pridejo do priložnosti. Obramba in vezna linija sta odlični, a kaj, ko je treba zabiti gol. To bodo morali početi zlasti napadalci in ne le Dare Vršič.

Dodaj komentar

*