Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Krog srečanj direktnih konkurentov

29. krog Prve lige bo zares izjemno zanimiv in eden odločilnih. Potekala bodo namreč srečanja med direktnimi konkurenti, tako na vrhu, v sredini, kot tudi na dnu prvenstvene lestvice.
Zlasti zanimive bodo tekme slednjih, saj se bodo med sabo pomerili prav vsi štirje “bojevniki za obstanek”.
Tako bo zadnje Primorje gostilo Nafto, ki je v resni krizi, tako da Ajdovci lahko realno računajo na tri točke in se tako približajo konkurentom in svoje možnosti za obstanek, ki so se zdele znanstvena fantastika vendarle močno povečajo.
Celje bo gostilo Triglav. Oboji nujno rabijo točke, zato bo šlo na nož. Gostje so izjemno žilava in borbena ekipa (kar je zasluga tudi trenerja Brkiča, ki je bil sam tak kot igralec), zato bodo v knežjem mestu drago prodali svojo kožo. Celjani so vendarle favorit in bliže zmagi kot Kranjčani.
V Stožicah bo četrtouvrščena Olimpija gostila Gorico, ki je mesto in dve točki za njo, tako da bo tudi v tej tekmi potekal srdit boj za zmago. Iz Velenja že ves teden letijo obtožbe na račun Čeferinovega sojenja v tekmi z Olimpijo, in današnja (petek) tekma bo odlična priložnost za zeleno-bele, da z igro in rezultatom dokažejo, da sodniške pomoči (če je sploh bila) ne potrebujejo, seveda pa bo delo mož v črnem (ali kakšni drugi barvi) pod posebnim drobnogledom.
Goričani kvalitetno ne zaostajajo za Ljubljančani, tako da bodo odločale nianse, poteze, dnevna forma in razpoloženost posameznikov ter taktika obeh strategov. Možni so vsi trije rezultati.
Izjemna tekma nas čaka v Kopru, saj na Bonifiko prihajajo Domžale, ki se gotovo še niso odrekle šampionskih apetitov, Koperčani pa tudi upravičeno naskakujejo drugo mesto, zato bo potekal neusmiljen boj za vsak košček igrišča. Domžalčani so med tednom v pokalu “le” remizirali z Interblockom, kar napeljuje na misel, da so vendarle na gostovanjih slabši kot doma, zato bi dal tokrat nekoliko več možnosti igralcem z Obale.
Maribor se že počasi pripravlja na šampionsko slavje, mora pa preostale tekme odigrati profesionalno, s pravim in resnim pristopom brez popuščanja. Če bo temu tako, se Vijoličasti nimajo česa bati, če pa ne, se zadeva lahko zakomplicira.
Skratka, čaka nas pester in zanimiv nogometni vikend na prvoligaških travnikih in upam, da se bo na tribunah zbralo čimveč navijačev.

Dodaj komentar

*