Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon El Clasico!

Včeraj je bil na Nou Campu v Barceloni odigran El Clasico, t.j. večni derbi med domačo Barcelono in madridskim Realom. In imeli smo kaj videti!
“Barsa” ni le visoko zmagala (5:0), ampak je v vseh elementih nogometne igre nadigrala Realovce. Ti so bili včeraj popolnoma nemočni in v glavnem le opazovalci in gledalci Barceloninega showa. Tehnično super-vrhunsko obvladovanje žoge, milimetrsko natančna pas-igra na majhnem prostoru, učinkovito vletavanje napadalcev v kazenski prostor, goli in še številne priložnosti igralcev blau-grane so navdušili tisoče na štadionu in milijone pred televizorji. Celo obramba, ki naj bi bila slabši del moštva, se je poigravala s slovitimi napadalci belega baleta in žogo brez težav distribuirala vezistom, ki pa so tako in tako razred zase. Mislim, da take ekipe, s tako perfektno in učinkovito igro ni na svetu. Ne vem, kakšen čudež bi se moral zgoditi, da letos spet ne bi pobrali vseh možnih lovorik. Take izjemne generacije (beri selekcije – zlasti vezistov) že dolgo ni bilo. Tako Barcelona kot tudi španska reprezentanca imata priložnost, da v naslednjih letih pobereta “vse živo”.
Pri Realu so zaspali. Trenutno nimajo nobenega protiorožja za Barcelono, včeraj pa so ugotovili tudi, da so “le” druga ekipa v Španiji. Prav nič ne zavidam Mourinhu. Pred njim je misija nemogoče: kako se v bodoče sploh še uspešno zoprstaviti rdeče-modrim. Včeraj so začeli v Interjevem slogu, ker pa obramba še ni avtomatizirana, so dobili dva kosa. Če bi se bolj odprli, bi jih dobili še več. Mogoče bi bila včeraj edina uspešna formula: totalen bunker.

Dodaj komentar

*