Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor pustil dve točki v Kranju

Deseti krog prvenstva je najbolj zaznamoval presenetljiv neodločen rezultat v Kranju med Triglavom in Mariborom. Vijoličasti so tako nepričakovano izgubili dve točki, ki bi v borbi za vrh prišli še kako prav.
Domžale so teže, kot je bilo pričakovati, strle odpor žilavih Celjanov, edini gol pa je na srečo domačinov zabil Juninho tik pred iztekom polčasa. Tako rumeno-modri ostajajo na vrhu, sledijo pa jim le Lendavčani ter seveda Mariborčani, ki imajo kar dve tekmi manj.
V Kranju je Maribor po pričakovanju prepričljivo dobil prvi polčas, nato pa so se Vijoličasti uspavali, domačini so se vrnili v igro in v sodnikovem podaljšku uspeli izenačiti. V zadnjih tekmah je problematičen predvsem pristop Mariborčanov in zlasti na tem segmentu čaka strokovni štab veliko dela. Pred mesecem so Štajerci leteli, sedaj temu ni tako. Treba bo spet sestaviti mozaik, šepa zlasti vezna linija.
Primorje je na novem stadionu proti Kopru prikazalo dopadljivo in učinkovito igro, že v prvem delu povedlo, v drugem pa s tretjim golom le potrdilo zmago. Očitni so Ajdovci preboleli začetno krizo in se počasi vzpenjajo po lestvici. Ravno obratno pa je s Koprčani, ki so rezultatsko vedno bolj neuspešni.
Nafta nadaljuje z nabiranjem točk, tokrat jo je skupila Gorica. Lendavčani ne popuščajo in se vztrajno držijo vrha lestvice. Vprašanje je le, če bodo zdržali do konca.
Olimpija se počasi pobira in celi rane, kar je dober znak pred sredinim derbijem, da bo ta rezultatsko zanimiv. Edino kar me malo skrbi je, da bi bili v glavnih vlogah Dragonsi in Vijole, in ne Rujovič, Lovrečič & Co. na eni ter Tavares, Volaš & Co. na drugi strani.

Dodaj komentar

*