Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor še naprej na pohodu

Značilnost 7. kroga je nadaljevanje Mariborovega zmagovalnega pohoda, zmagi obeh zasledovalcev (Nafte in Domžal) ter visok poraz Olimpije proti Primorju.
Maribor je bil proti Kopru favorit, a se “domači” (igralo se je v Novi Gorici) niso preveč ustrašili, ampak se kar pogumno in uspešno zoperstavili vijoličasti ekipi. Tako je bila igra v prvem polčasu dokaj enakovredna (potekala je v glavnem med obema kazenskima prostoroma), v nadaljevanju pa so gostje vendarle pokazali, da so boljši nasprotnik in preko Beriča povedli, nato pa rutinirano do konca odbijali napade Kanarčkov.
V Domžalah je Olimpija doživela nov poraz in to ne proti kakšnemu favoritu, ampak proti direktnemu konkurentu za izpad. Poraz je sicer glede na igro previsok, a pri (nekoč) slovenskem nogometnem velikanu (če upoštevamo tradicijo in pretekle uspehe) gorijo vse alarmne lučke in čas je za popolno mobilizacijo. Odgovorni v klubu se morajo vsesti skupaj in poizkusiti najti kakšno pametno rešitev. Naj pošteno ocenijo, kdo je sposoben delati v Olimpiji in kdo ne, kdo od igralcev je na njenem nivoju in kdo ne. Predstavljajmo si, kaj bi se recimo zgodilo v Nemčiji, če bi bil Bayern po sedmih kolih prepričljivo zadnji. Gotovo bi letele glave in to ne le med trenerji in igralci.
Triglav je z fanatično borbenostjo ugnal Rudar, zmaga pa je glede na prikazano več kot zaslužena. Kranjčani so tudi sicer kar uspešno startali v prvenstvo in bodo še marsikomu zagrenili življenje, tako da obstanek v ligi najbrž ne bo vprašljiv. Rudar pa je očitno v manjši krizi, a sem prepričan, da bo Bojan Prašnikar našel recept za izboljšanje forme in rezultatov.
Če sem v naslovu izpostavil Vijoličaste, bi nekaj podobnega lahko rekel tudi za Naftaše, ki so očitno ujeli pravo formo in nizajo uspeh za uspehom. Tokrat so na lendavsko mino naleteli Celjani, ki so bili tokrat brez moči pred boljšo ekipo.
Kot sem napovedal, so Domžale sicer premagale Gorico, a so se morale za zmago kar precej namučiti. Domačini so večji del tekme napadali, Goričani pa so se v glavnem ukvarjali s protinapadi. Domžalčani so bili vendarle boljši nasprotnik in zmaga v nobenem primeru ni bila vprašljiva.

Dodaj komentar

*