Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Nezaslužen poraz na Siciliji

Prvi polčas dvoboja med Mariborom in Palermom je za nami. Vijoličasti so doživeli prepričljiv poraz, ki pa je glede na dogodke na igrišču mnogo previsok in predvsem nezaslužen.
Italijanom je v veliki meri na pomoč priskočil tudi škotski sodnik (morda je navijač Hiberniana), ki je z dosojeno enajstmetrovko ter izkjučitvijo Pridigarja bistveno vplival na potek dogodkov. Enajstmetrovka je sicer verjetno bila, zelo redko pa se kakšen sodnik odloči za izključitev vratarja ob takšnem posredovanju. Vijoličasti so tako nadaljevali z igralcem manj, vemo pa, kakšno veliko pomanjkljivost to predstavlja v sodobnem nogometu.
Do omenjenega dogodka so bili Mariborčani sicer povsem enakovredni, če ne celo boljši nasprotnik. Je pa dejstvo, da je priložnosti, kot sta se ponudili Tavaresu in Volašu na taki tekmi potrebno realizirati, če želiš doseči ugoden rezultat. Po doseženem prvem golu je Palermo kmalu dosegel še drugega, smo pa tako ali tako od enajstmetrovke naprej gledali drugačno tekmo. Maribor se je hrabro držal in ohranjal ravotežje na igrišču, a je Italijanom vendarle uspelo uveljaviti številčno prednost in zabiti še tretji gol.
Možnosti na povratni tekmi so najbrž minimalne, a upanje za napredovanje vendarle obstaja, saj oba tekmeca pričakuje razprodan Ljudski vrt.

Dodaj komentar

*