Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor še brez zmage

V 4. krogu je Maribor le remiziral v Murski Soboti, Olimpija pa v Stožicah premagala Triglav in medsebojna razlika je narasla na sedem točk.

Na razmočenem igrišču v Fazaneriji se je v prvem delu bolje znašla Mura, povedla in imela še nekaj priložnosti za povišanje vodstva. V drugem delu pa so se igralne razmere izboljšale in do izraza je prišla Mariborova večja kvaliteta. Vijoličasti so izenačili, za zmago pa jim je zmanjkalo moči.

Olimpija je imela po izpadu iz Evrope težko nalogo. Treba se je bilo “pobrati iz pepela” in se vrniti na zmagovito pot. Imeli pa so lažje delo od pričakovanega, saj so jim gostje pustili dovolj prostora za njihovo značilno kombinatorno igro. Tako je seveda lahko igrati, za razliko od tekme proti turškemu predstavniku, ki je vršil stalen pritisk na igralce Olimpije, ki se v takih razmerah niso znašli. Tudi sicer velja, da se Ljubljančani in Mariborčani do naslovov v domačem prvenstvu skoraj “sprehodijo”, na evropski sceni pa imajo nato težave, saj niso vajeni težkih tekem. Maribor se ob večletnih izkušnjah še znajde, Olimpija in ostali pa so precej nebogljeni.

Proti Kranjčanom so Zmaji torej zabeležili zanesljivo zmago, vložili pa so ravno toliko energije, kot je bilo potrebno.

Tudi Domžalčanom se je v Sežani močno poznala naporna preizkušnja z Malmoejem, saj so bili igralci Taborja mnogo bolj sveži in tekaško razpoloženi. Zgodaj so zabili dva gola, nato so se gostje zbudili, a več kot znižanja izida jim ni uspelo doseči.

Bravo je v knežjem mestu povedel z dvema goloma razlike, Celjani pa so do konca uspeli izenačiti, neodločeno pa se je končalo tudi srečanje med Aluminijem in Rudarjem, pri čemer so bili domači bliže vsem trem točkam.

Dodaj komentar

*