Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Olimpija na vrhu

V 2. krogu je Olimpija slavila v Stožicah proti Domžalam in se povzpela na prvo mesto lestvice. Maribor zopet ni uspel zmagati.

V Stožicah smo včeraj zvečer spremljali pravi nogometni spektakel in ker gre za dve izmed naših najboljših ekip, je bila tudi kvaliteta na visoki ravni.

Zmaji so v srečanje vstopili ležerno, Domžalčani so to izkoristili in hitro zabili dva gola. To je zeleno-bele streznilo, zaigrali so mnogo bolje in že v prvem delu izenačili. V drugem delu je Olimpija zaigrala odlično, lepe akcije so se vrstile druga za drugo in plod tega sta bila nova zadetka in tekma je bila odločena. Domžale so igrale dobro, a niso imele odgovora na duhovito in kombinatorno igro Olimpije zlasti v drugem polčasu. Igra Zmajev je bila zares všečna in je dobra napoved za novo evropsko preizkušnjo.

Maribor je v Velenju zaigral mnogo bolje kot v uvodni tekmi proti Triglavu. Vijoličasti so namreč že od prve minute pritisnili proti domačemu golu in Rudar je deloval popolnoma nemočno. Za nameček je Hotič že kmalu zabil evrogol, sledile so nove mariborske akcije, a novega zadetka v domači mreži ni bilo. V drugem delu so Knapi zaigrali bolj odločno, a brez pravega učinka. Sledila pa je neumnost Kronavetra, ki je zaradi ugovarjanja dobil rdeči karton. Domačim je to dalo dodaten zagon in z veliko mero borbenosti so rezultat izenačili.

Triglavu je dobro kazalo tudi na gostovanju proti Aluminiju, saj je zabil prvi gol, nato pa so se domači zbrali in preokrenili rezultat.

V Murski Soboti smo spremljali pravo dramo, v kateri smo videli sedem golov na koncu pa so bili boljši domači.

Igralci Tabora so pokazali mnogo več kot v uvodni preizkušnji in zasluženo premagali Celjane.

Dodaj komentar

*