Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Presenetljiv remi v Stožicah

V 25. krogu je Maribor slavil v Kranju, Olimpija pa le remizirala proti Rudarju, tako da razlika na lestvici znova znaša deset točk.

Maribor je bil proti domačemu Triglavu ves čas boljša ekipa in je na koncu zasluženo osvojil vse tri točke, zlasti pa sta se izkazala Derviševič na sredini in povratnik Mlakar v konici napada, ki je pomenil stalno nevarnost za domača vrata. Štajerci po spodrsljaju Olimpije ponovno vodijo za deset točk in le še čudež bi jim lahko odnesel novi naslov prvaka.

Olimpija je proti Rudarju dobro začela in povedla z dvema goloma razlike, Rudar pa v prvem delu zapravil nekaj izjemnih priložnosti. V drugem so Velenjčani rezultat znižali, Zmaji pa spet stopili na plin in zabili tretji gol. Zdelo se je, da je tekma odločena, a gostje se niso predali, ampak že po nekaj minutah izid znižali. Olimpija je že v nekaterih prejšnjih srečanjih ob koncu popustila in tako je bilo tudi tokrat. Prav neverjetno je, kako neodgovorno in lahkomiselno so Ljubljančani prejeli še tretji gol in tekma se je končala neodločeno. Nekateri igralci v zelenem dresu se morajo dobro zamisliti nad svojim odnosom do tega istega dresa, do soigralcev ter do številnih privržencev tega kluba. Ravno ta sporni odnos je namreč razlog, da bodo Zmaji najverjetneje izgubili prvenstvo.

V Celju so domači povedli, nato pa so vajeti v svoje roke in noge prevzeli Domžalčani in zasluženo zabeležili novo zmago.

Goričani še naprej nadaljujejo z bledimi predstavami. Gostujoča Mura je igrala bolj prepričljivo in kvalitetno in zmagala z golom iz enajstmetrovke. Sicer pa je bil izid glede na spomladansko formo obeh ekip tudi pričakovan.

Aluminij in gostujoče Krško sta v prvem delu zabila vsaka po gol, v drugem pa je obramba gostov zdržala vse nalete domačih.

Dodaj komentar

*