Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Slavje v Fazaneriji

V 11. krogu je Maribor polkleknil v Murski Soboti, Olimpija pa doma remizirala s Krškim.

V Fazaneriji je več tisoč domačih pristašev ustvarilo izjemno nogometno kuliso, kar je podžgalo igralce Mure, da so leteli po igrišču in povsem zasenčili favorizirane goste. Že v prvem polčasu je Mura vodila z dvema zadetkoma prednosti, Mariborčani pa so neuspešno poskušali vzpostaviti ravnotežje na igrišču. Vijoličastim ni uspevalo praktično nič, domačim pa takorekoč vse. Do konca so Muraši zabili še dva gola, Mariborčanom pa več kot častnega ni uspelo. Po izredni predstavi in zmagi domačih se je začelo veliko slavje, ki je trajalo še dolgo po tekmi.

Olimpija bi se po mariborskem porazu z zmago nad Krčanom Štajercem približala le na tri točke zaostanka. Razprodaja točk v Stožicah pa se nadaljuje. Zmaji ponujenega niso izkoristili, saj so le remizirali s povprečno gostujočo ekipo. Kaj pomaga, če se je praktično celo srečanje igralo na en gol, če pa zeleno-beli nikakor niso uspeli prebiti strnjene obrambe. Šepa že sama organizacija igre, saj le Tomič in Putinčanin ne moreta sama opraviti vsega dela na sredini. Kronaveter igra povlečenega napadalca, Črnic pa levo krilo in se premalo vključujeta v organizacijo napada. Olimpija krvavo potrebuje zdravega Kapuna ali pa je treba  pripeljati novega vezista. Brkič je za to sezono po operaciji verjetno izgubljen.

V ostalih tekmah je Rudar doma premagal Domžale, ki so letos še lovijo pravo formo, Goričani in Celjani so remizirali, Aluminij pa je strl odpor Triglavanov.

Dodaj komentar

*