Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon 4. krog

Odigran bo 4. krog. Olimpija, ki je sicer prvenstvo začela zelo slabo, gostuje v Kranju, Maribor gosti Gorico.

Zmaji so se spet izkazali v kvalifikacijah za Ligo Evropa, a v Prvi Ligi je zgodba drugačna. Osvojili so le dve točki  in so že v samem začetku prvenstva v precejšnjem točkovnem zaostanku za Mariborom. Eksperimentiranje s trenerji je seveda pustilo posledice. V nedeljo odhajajo na vroče gostovanje v Kranj, kjer ne bo lahko, na roko pa jim gre dejstvo, da so tudi Kranjčani v precej skromni formi.

Vodilni Maribor gosti Gorico in je seveda favorit za novo zmago, a je ravno proti Gorici že večkrat opekel. Novogoričani s trenerjem Srebrničem na čelu so mojstri “cattenacia” t.j. obrambne igre s protinapadi, kar je v 2. krogu ravno v Ljudskem vrtu uspešno izvajala tudi Mura, zato se bodo morali domači zelo potruditi za novo zmago. Občutek imam, da Štajerci doma igrajo slabše kot na gostovanjih. Pritisk Ljudskega vrta je najbrž precejšnje breme.

V domžalskem Športnem parku nas čaka prava poslastica. V goste namreč prihaja Aluminij, ki je v odlični formi in trenutno zaseda drugo mesto. Domžalčani po debaklu v prejšnjem krogu v Murski Soboti bodo seveda pred svojimi navijači želeli popraviti slab vtis in osvojiti vse tri točke.

V Krškem se bosta udarila domačin in Celje, ki tudi še iščeta pravo formo. Ekipi sta izenačeni, izid je težko napovedati.

V Velenje prihaja Mura, ki je v dosedanjih tekmah prav navdušila, še posebej v prejšnjem krogu, ko so Domžalčani zapustili Fazanerijo s “petardo”. Rudar je osvojil eno samo točko in bo moral za zmago tvegati več, kar pa Muraši pričakujejo.

Dodaj komentar

*