Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Mura navdušila

V 2. krogu sta Olimpija in Maribor remizirala, Domžalčani pa zabeležili novo zmago in povedli na prvenstveni lestvici. Zelo pa so se izkazali Muraši, ki so odnesli “celo kožo” iz Ljudskega Vrta.

Le malokdo je računal, da se bo Mura tako dobro upirala favoriziranemu Mariboru. Igralci iz Murske Sobote pa so zaigrali odločno in borbeno ter zaprli vse dostope do svojega gola, v finišu tekme pa imeli tudi nekaj priložnosti za zmago. Takrat je strateg domačih več tvegal in v igro poslal tri napadalce, s tem pa je bilo več prostora za Murine protinapade.

Tudi Olimpija je v Krškem “le” remizirala. Stolica je centralnemu branilcu Iliču dodal še Zarifoviča in obramba je bila bolj zanesljiva kot proti Gorici v prejšnjem krogu. Problematična pa ostaja igra v napadu. Večina akcij poteka po levem boku, na desnem pa je Gajič premalo aktiven v napadalnih akcijah, kot je bil to njegov predhodnik Mitch Apau. Tako je vse odvisno od Saviča, ki pa se je razigral šele v drugem delu, nakar ga je trener zamenjal(?). Trudil se je Boateng, kasneje Vombergar, a gola ni bilo. V napadu ni dovolj uigranosti, zato prevladujejo individualne akcije. Premalo je sodelovanja, premalo dvojnih podaj.

Domžale so proti Rudarju povedle v prvem delu, v zažetku drugega pa je Ibričič z dvema goloma zapečatil usodo Velenjčanov.

Triglav in Aluminij sta odigrala borbeno tekmo, gostje pa so bili konkretnejši in domov odnesli ves izkupiček.

Dodaj komentar

*