Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon SP v Rusiji

SP v nogometu je končano. Zasluženo je zmagala Francija, ki je imela po moje objektivno najboljšo ekipo in je prikazala najboljši nogomet. Dechamps je združil mladost in izkušnje, ekipa je bila uravnotežena, bila je pokrita na vseh položajih. V obrambi sta kraljevala Varane in Umtiti, obrambo in napad je povezoval Pogba, akcije v napadu kreiral Griesman, v konici pa je bil neustavljiv Mbape. Prav slednji ima vse možnosti, da postane najboljši igralec na svetu.

V sijajni luči so se predstavili drugouvrščeni Hrvati, ki jim je v finalu zmanjkalo športne sreče, sicer bi se prav lahko povzpeli na nogometni prestol. Tudi Belgijci so navdušili, Angleži pa v odločilnih tekmah za kolajne nekoliko razočarali.

Evidentno je, da je vrhunska kvaliteta svetovnega nogometa zbrana v nekaj najbogatejših evropskih klubih (Real, Barcelona, Atletico Madrid, Chelsea, PSG) saj igralci najboljših reprezentanc igrajo ravno v teh klubih.

Razočarale pa so južnoameriške ekipe, ki z izjemo Brazilije niso konkurenčne najboljšim evropskim predstavnikom. Tu mislim predvsem na Argentino, ki je le še bleda senca nekdanje slave.

Gledali smo vrhunski nogomet, zlati Francozi pa so pokazali izjemno tehnično-taktično znanje povezano z odličnimi atletskimi sposobnostmi posameznikov.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
July 2018
M T W T F S S
« May   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031