Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon 28. krog

V 28. krogu je Olimpija remizirala v Celju, Maribor pa slavil v Kidričevem, tako da razlika na lestvici znaša le še tri točke v korist Olimpije.

Zmaji so padli v formi. Tudi obramba, ki je bila prej odlična, je proti Celjanom naredila precej napak, napad pa je sploh poglavje zase. Olimpija je nevarna le še iz prekinitev in s streli od daleč, napadalci v konici pa praktično ne obstajajo. Abbas, ki je bil jeseni strah in trepet za nasprotne obrambe in ki je navduševal s svojo prodornostjo in solo akcijami, je sedaj v glavnem v prepovedanem položaju ali pa je pasiven in poda žogo najbližjemu soigralcu. Skratka, če se forma Ljubljančanov ne bo popravila, ne bo naslova prvaka.

Kar se pa tiče same tekme, so bili Celjani v prvem delu boljši in bi morali zabiti še kakšen gol, v drugem delu pa so zeleno-beli stopili na plin in izenačili.

Maribor se je po pričakovanju mučil proti Aluminiju in strl njegov odpor šele v drugem polčasu, pri čemer je z vodilnim golom spet zablestel Jan Mlakar, zmago pa je potrdil Derviševič.

Domžalski stroj melje naprej. Tokrat je bil v mlinu Rudar, ki ni imel možnosti proti razigranim domačinom. Domžalčani na tretjem mestu čakajo na razplet dvoboja vodilnih in imajo svoja tihe želje in pričakovanja.

Gorica je bila za dva gola boljša od Krškega, Triglav in Ankaran pa sta remizirala.

Dodaj komentar

*