Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor “ni smel” izgubiti

V 25. krogu je bil odigran prvi spomladanski veliki derbi, ki se je končal brez zmagovalca.

Po slabem začetku drugega dela prvenstva, je bilo jasno, da Mariborčani v spopadu v Stožicah ne smejo izgubiti, če želijo ohraniti realne možnosti za obranitev naslova prvaka. Tako so se v prvem polčasu tudi postavili na igrišču. Olimpija je imela navidezno premoč, a so bile vse poti do gola dobro zaprte.

V drugem polčasu sta ekipi zaigrali bolj zavzeto in tvegano, saj sta pokazali več želje po osvojitvi vseh treh točk. Olimpija je bila pri tem uspešnejša, saj je Mich Apau zabil vodeči gol. Štajerci so se morali nato bolj odpreti in Olimpiji se je ponudila priložnost za protinapade. Iz enega bi preko Alvesa lahko povečali vodstvo in tekma bi bila najbrž odločena, a je Handanovič čudežno rešil svoljo mrežo. Nato je Milanič potegnil aduta iz rokava in ravno Luka Zahovič je rezultat izenačil.

Do konca se ni zgodilo več nič posebnega in tekma se je končala z remijem. Več tisoč navijačev Olimpije je sicer pričakovalo zmago, ki pa je Zmaji glede na točkovno razliko na lestvici v bistvu niso “krvavo” potrebovali.

V preostalih tekmah je Celje deklasiralo Ankaran, Domžale in Aluminij premagala Krško in Triglav, Gorica in Rudar pa sta remizirala.

Dodaj komentar

*