Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Poraz Olimpije, Maribor spet vodi

V zelo hladnem vremenu je bil odigran 18. krog, v katerem je Maribor s težavo premagal Gorico, Olimpija pa izgubila v Domžalah, tako da so Štajerci spet sami na vrhu lestvice.

Maribor je v prvem delu v Ljudskem vrtu dominiral in povedel, Goričani pa so bili zlasti v napadu popolnoma nenevarni. V drugem polčasu pa so gostje iz navidez nenevarne akcije po napaki Handanoviča presenetljivo izenačili. Sledilo je obleganje gostujočega gola, a žoga ni in ni hotela v mrežo. Nato pa je v 65. minuti Gorica po zasluženi izključitvi Celcerja ostala z desetimi igralci, ki so se uspešno branili skoraj do konca tekme, na sceno pa je stopil Tavares, zabil zmagoviti gol in tekma je bila odločena.

Olimpija bi v Domžalah morala zmagati, če bi hotela točkovno ujeti Mariborčane. Domači igralci pa so bili zelo motivirani in agresivni in so Ljubljančane v prvi polovici tekme popolnoma nadigrali in tudi prišli v vodstvo. Nato so se gostje prebudili in pritisnili proti domačim vratom, Domžalčani pa so nadaljevali z borbeno igro, tako da so Zmaji redko prihajali do priložnosti za zadetek. Rezultat se do konca ni spremenil in rumeno-modri so se veselili nove zmage.

Rudar je bil doma proti Triglavu velik favorit, a so domači tokrat zaigrali slabo, gostje pa so to znali izkoristiti.

Celjani, ki so v zadnjem obdobju prav briljirali so se tokrat nepričakovano opekli na gostovanju v Krškem. Domači so zgodaj povedli, gostje pa niso imeli pravega odgovora in Kosičeva četa je s sklonjenimi glavami po koncu tekme zapustila zelenico.

Tekma Ankaran- Aluminij je bila preložena.

 

Dodaj komentar

*

Koledar objav
December 2017
M T W T F S S
« Nov   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031