Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Derbi zasluženo Mariboru

V 13. krogu je bil odigran drugi jesenski veliki derbi. V prekrasni kulisi polnih Stožic so zasluženo slavili Mariborčani, Olimpija pa je razočarala.

Gledali smo evropski nogomet. Zmaji so bili v začetku podjetnejši in napadalnejši in so želeli pokazati, kdo je v Stožicah glavni. Njihovi napadi pa so bili jalovi in jih je mariborska obramba zaustavljala 30-40 metrov od svojega gola. Dobro sta bila pokrita nosilca Olimpijine igre Zajc in Kronaveter, Eleke pa je bil tudi povsem odrezan od ostalih. Maribor je začutil nemoč Zmajev in pričel bolj ambiciozno igrati v napadu. Sledilo je vodstvo Štajercev, ki pa Ljubljančanov ni kaj prida prebudilo. Še naprej so bili anemični in brezvoljni, premalo je bilo energije in agresije. Nato je Maribor zabil drugi gol in zeleno-beli so vendarle pričeli igrati bolje, a za gol niso bili preveč nevarni. Pred koncem tekme je Kronaveter vendarle uspel zadeti, za kaj več pa je zmanjkalo moči oz. so preko Zahoviča zadeli gostje. Veliko mariborsko slavje se je lahko začelo.

Olimpija je sicer igrala lepo za oko, a je bilo premalo borbenosti in želje, ki pa sta v takih tekmah ponavadi odločilni. Del krivde za poraz lahko pripišemo tudi trenerju Elsnerju, saj je zlasti taktično preslabo pripravil ekipo. Olimpija bi v tekmo mirno lahko krenila manj napadalno, saj je Maribor bolj potreboval zmago, Olimpiji pa bi zadostovala tudi točka. Gre torej tudi za naivnost, ki pa je del učenja in zorenja ekipe, ki pa veliko časa za takšno “zorenje” nima.

V preostalih tekmah sta Celje in Koper remizirala, prav tako Gorica in Krško, Domžale so premagale Rudar, Aluminij pa Radomlje.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
October 2016
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31