Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Presenetljiv poraz Maribora

V 6. krogu je bilo nekaj presenetljivih rezultatov. Vodeče Domžale so doma gladko izgubile z Olimpijo, Maribor pa je v Ljudskem vrtu senzacionalno klonil z Aluminijem.

V Prvi ligi ni lahkih nasprotnikov, Mariborčani pa so verjetno že pred tekmo vpisali nove tri točke, a končni razplet je bil popolnoma drugačen. Igra se je sicer pretežno odvijala na polovici Aluminija, domači pa so bili mnogo premalo konkretni.

Štajerci so v rezultatski krizi in vodilni v strokovnem štabu bodo morali stakniti glave ter najti pot v lepšo prihodnost. Veliko časa za razmislek pa ni na voljo, saj je že v četrtek tekma z Azerbejdžanci, ki pa jih po moje ob polni mobilizaciji Vijoličasti lahko premagajo in izločijo. Bo pa zelo težko, saj je samozavest ekipe močno načeta in do četrtka se mora zlasti psihološko dvigniti. Jedro ekipe pa sestavljajo prekaljeni igralci in mislim, da jim lahko uspe.

Poraz z Rudarjem je očitno prebudil igralce Olimpije, ki so končno “nehali proslavljati šampionski naslov” in v Domžalah odigrali najboljšo tekmo nove sezone. Poznala se je vrnitev Zajca, ki je postal ključni mož zeleno-belih. Zmaji so bili boljši v vseh elementih nogometne igre in zmaga je šla zasluženo v Ljubljano. Potrebno pa se bo potrjevati iz kroga v krog.

Goričani so z napadalno in odprto igro presenetili in premagali Velenjčane, ki so se predstavili v mnogo slabši luči kot v prejšnjem krogu v Stožicah, Koprčani pa so tudi suvereno opravili z Radomljami, pri katerih menjava trenerja ni prinesla željenega učinka.

Krčani so bili boljši od svoje stalne stranke – igralcev Celja.

Dodaj komentar

*