Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Poraz vodilnih

V 5. krogu sta izgubila oba vodilna, ša zlasti presenetljiv je poraz Olimpije v Stožicah.

Rudar je zmagal povsem zasluženo. Velenjčani so postavili neprobojen zid na svoji polovici in prežali na protinapade. Zmaji so ves čas (jalovo) napadali, a praktično niso ogrozili vrat nasprotnika. Prav neverjetno je, kako trenutna igra Olimpije zavisi od enega posameznika (Zajc), ki lahko s kakšno potezo vrže iz igre  nasprotno obrambo in ustvari priložnost za gol. Podobnega kreativca Ljubljančani trenutno ne premorejo (Kapun?), kar se je pokazalo v nemoči v napadu proti Rudarju. Oba napadalca sta dobivala uporabne žoge, a sta bila včeraj na “neki drugi tekmi”. Je pa zeleno-bela zasedba delovala tudi precej utrujeno in ekipo bo treba malo osvežiti.

Tudi Mariboru se je poznala utrujenost po nizu napornih tekem in Goričani so to s pridom izkoristili. Upajmo, da bodo Vijoličasti do tekem za evropsko ligo ponovno v pravi luči. To seveda ne zmanjšuje zasluženega uspeha Gorice.

Domžalčani so spet odigrali suvereno in Kopru že od začetka vsilili svoj način igre. Primorci na to niso imeli pravega odgovora in točke so ostale doma. To je bilo vidno zlasti v drugem delu, ko so domači tudi zabili oba gola.

Radomeljčani so osvojili novo točko in to na zahtevnem gostovanju v Celju, Aluminij pa je “povozil” Krško. Golijada se je začela že v 3. minuti, kasneje pa sta padla še dva zadetka.

Dodaj komentar

*