Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Olimpija vrgla rokavico

Začelo se je! In že začetek je bil izredno razburljiv.

Najprej se je v petek zgodila manjša senzacija, saj je Zavrč uspel remizirati z Mariborom. In to v Ljudskem vrtu! Gostje so kmalu nepričakovano povedli, nato pa do konca vzdržali nalete domačih oz. so klonili le enkrat in domov odnesli gromozansko točko. V domačem taboru so posledično potegnili nekaj precej drastičnih potez. Čaka jih namreč evropska tekma sezone z Astano v gosteh, neuspeh pa bi bil manjša katastrofa.

Olimpija je po dolgem času navdušila navijače, ki so konec tekme dočakali na nogah. Gorica se bo gotovo borila za izpad, a to ne spremeni dejstva, da so Zmaji pokazali pravi pristop in odgovornost v igri (ob veliki meri agresivnosti). Prišli bodo boljši nasprotniki, a ob podobni predstavi kot v soboto, se zeleno-belim ni treba bati nikogar. Ljubljana je končno po daljšem času mnogo bolj nogometno zadihala.

Krka je v Velenju v veliki vročini presenetila domače, ki še formirajo ekipo. Očitno so se v novomeškem taboru naveličali vloge boksarske vreče in bodo trd oreh za vsakogar.

Domžalčani so v Kopru “iz ničesar” trikrat zadeli, domači pa so nato do konca skoraj izenačili. Sicer pa jih čaka povratna tekma v Splitu in upamo lahko, da se ne bodo ustrašili Poljuda in tradicije. To je namreč vse, kar je ostalo od veličine Hajduka.

Za konec pa še beseda o prvih treh točkah za novinca v ligi (Krško), ki je spravil na kolena nikogar drugega kot Celjane. Ti so z igro nekoliko razočarali, a to ne zmanjšuje zgodovinskega uspeha domačih.

 

Dodaj komentar

*