Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Novi (stari) prvak

Z zmago v Ljudskem vrtu proti Triglavu so si Mariborčani dva kroga pred koncem že zagotovili nov naslov državnega prvaka.

Ni potrebno posebej povdariti, da gre naslov v prave roke. Vijoličasti so po kvaliteti in organizaciji kluba na evropski ravni in tako za dva razreda pred ostalimi. Letos so daleč prišli tudi v Ligi Evropa, saj so v osmini finala izpadli proti končnemu zmagovalcu (Sevilla), ki so mu nudili več kot dostojen odpor.

Štajerci so skozi celotno ligo prikazali najbolj konstantno formo, trenutki slabosti oz padca forme pa niso bili preveč boleči.Veseli dejstvo, da je v mariborski ekipi dozorelo kar nekaj odličnih igralcev (Mertelj, Filipovič, Milec, Cvijanovič), ki ob izkušenem kapetanu Tavaresu in vratarju Handanoviču tvorijo ogrodje ekipe in ki jih lahko tudi selektor Katanec koristno uporabi pri sestavi reprezentance za prihodnje kvalifikacije.

Na koncu pa seveda ne gre brez pohval za vodstvo kluba, pri čemer je osrednja oseba Zlatko Zahovič, ki vleče učinkovite poteze tako, da klub iz leta v leto napreduje. Naslednja stopnička tega razvoja je Liga prvakov, ki je glavni cilj naslednje sezone in upajmo, da bo moštvu mesta ob Dravi to tudi uspelo.

Dodaj komentar

*