Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Se bo zaostanek zmanjšal?

Pred nami je 26. krog. Maribor gosti Rudarja, Olimpija pa Koper.
Po porazu Mariborčanov z Domžalčani se je razlika med prvima dvema ekipama nekoliko zmanjšala. Znaša še vedno ogromnih devet točk, a zlasti prvouvrščeni Maribor si prav veliko spodrsljajev ne more več privoščiti. Olimpija pa mora tudi zmagovati, če želi računati na kaj več kot “le” drugo mesto.
V Ljudski vrt tokrat prihaja Rudar, ki nikakor ni slaba ekipa in ki bo vsako eventuelno podcenjevanje s strani domačih znal kaznovati. A Domžale (ki so po moje vendarle precej kvalitetnejše od Velenjčanov) so bile za Vijoličaste dovolj veliko opozorilo, da je vsakega nasprotnika treba vzeti resno.
Olimpiji so v preteklosti (zlasti na Bonifiki) Koprčani znali dobro zagreniti življenje, a v soboto se igra v Stožicah in Zmaji tam redko oddajajo točke. Morda bo neodločeno, a veliko verjetnejša je domača zmaga.
Zanimivo bo tudi v Novi Gorici, kjer bodo šli Domžalčani (ohrabreni po zmagi v Mariboru) po novo gostujočo zmago, Goričani pa imajo pri tem seveda svojo računico.
Mura igra v Fazaneriji s Triglavom novo kvalifikacijsko tekmo za obstanek (kot bo to vsaka naslednja), v kateri bo želela priti do rešilne slamice oz. treh točk. Njena forma pa trenutno verjetno ni na najvišjem nivoju, kar bodo trmasti in borbeni Gorenjci skušali s pridom izkoristiti.
Celjani z novim trenerjem igrajo toplo-hladno, a so proti Aluminiju vseeno favoriti in vsak drugačen rezultat kot njihova zmaga bi bilo presenečenje.

Dodaj komentar

*