Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Islandija

Pred nami je tekma z Islandijo. Gostje s severa niso ravno nogometna velesila, niso pa tudi nobeni naivneži. igrajo tipičen severnjaški nogomet (dobra tekaška sposobnost, močni v duelih), ki pa je tudi po taktično-tehnični ravni na kar zavidljivi ravni. Slovenija je trenutno morda edino v tem elementu (če sploh) v boljšem stanju.
Gre pa tu za en drug problem: naša ekipa je že kar nekaj časa enaka (izbor kvalitetnih igralcev je pač omejen) in neuspešna. Praktično skoraj ne moremo več zmagati, na obzorju pa tudi ni nekih “svežih sil”, ki bi obrnile trend navzgor. V tem kontekstu je treba tudi gledati današnjo tekmo: gremo seveda na zmago, uspeh pa bi bila glede na stanje v ekipi (pomanjkanje samozavesti) zame tudi točka.
Zame so kvalifikacije za SP končane, trenutna ekipa pa nima neke dodane vrednosti, da bi se dvignila iz povprečja. Morda pa bo Katancu vendarle v njegovem drugem mandatu uspelo znova najti zmagovito mešanico, da se bomo spet lahko veselili uspehov. Morda bo izskočil oz. se razvil kakšen nov igralec (Lazarevič?) ali pa dozorel kakšen iz obstoječega kadra (Krhin?).

Dodaj komentar

*