Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon In zdaj adijo…

V časih nekdanje države je bila na sporedu priljubljena serija Boljše življenje in ko se je v eni epizodi glavni junak odpravljal v tujino, mu je glasbena skupina zaigrala komad “A sad adijo”.
Omenjeni refren je bilo moč slišati tudi na reprezentančnih tekmah (bivše države), ko so razočarani navijači ugotavljali, da ni nobenih možnosti za uvrstitev na eno od velikih tekmovanj.
Po včerajšnjem porazu z Albanci se je v podobni situaciji naenkrat znašla tudi nogometna Slovenija.
Že dolgo ni kak selektor tako slabo (s tremi porazi v štirih tekmah) začel kvalifikacij. Tako nekonkurenčni nismo bili še od Verdenikovih časov naprej.
Ko je Stojanovič pred enim letom nastopil svoj mandat, je imel čas, da na podlagi svoje vizije sestavi oz. zgradi novo reprezentanco. Sedanja ekipa pa je v bistvu z manjšimi spremembami še Kekova, ki pa se je očitno že pred nekaj časa izpela. Potrebno bi bilo ekipo popolnoma “prevetriti”, saj zadeve več ne funkcionirajo.
Stojanovič je sicer nekatere spremembe skušal uvesti, a je šlo bolj za kozmetiko ne pa za radikalne posege v ekipo. Tako so nekateri igralci “svete krave” (zadnja linija, Kirm), kljub temu, da ne igrajo več na nekdanji ravni.
Kvalifikacije so po moje izgubljene in sedaj ima selektor priložnost, da poskuša nadoknaditi zamujeno in izgraditi novo ekipo ter tako novemu selektorju olajšati delo (kot se je to zgodilo, ko je Oblaka nasledil Kek). Bojim pa se, da trenutni selektor tega niti ni sposoben izvesti.

Dodaj komentar

*