Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Nogometni ples se spet začenja

Komaj se je končalo EP, Mariborčani pa so komaj pošteno proslavili osvojeno prvenstvo, že se vse začenja znova. Treba bo v nove preizkušnje, v nova potrjevanja.
Glavna dilema novega prvenstva je ali bo Maribor zadržal primat na “sončni strani Alp” ali pa bodo žezlo prvaka predali komu drugemu. Moje mnenje je, da so Vijoličasti še vedno boljši od ostalih in da so zopet glavni favoriti prvenstva, ampak le pod pogojem, da bodo ohranili pristop in nivo forme zadnjih let. Konkurenti, zlasti Olimpija, čakajo kot levi v kletki na vsak spodrsljaj, vsako slabost, da bi se sami zavihteli na vrh.
Glavni konkurent Mariboru bo Olimpija, ki pa mora pokazati bistveno več, če noče osvojiti “le” drugo mesto.
Ta vikend je na sporedu 1. krog Prve Lige. Maribor gre v Novo Gorico, kjer nikdar ni zlahka osvajal točke. Goričani niso sicer nič posebnega, so pa vedno znali presenetiti.
Mura, ki je bila hit prejšnjega prvenstva, pričakuje Rudar. Ekipa je sicer praktično enaka, je pa odšel zelo uspešni trener Šimundža in videli bomo, kako se bo to poznalo. Rudar se bo spet verjetno umestil v sredino lestvice, bo pa tokrat v Murski Soboti težko prišel do točk.
Olimpija pričakuje Domžale. Lokalni obračun je vedno nosil poseben naboj. Za Domžalčani je zelo slaba sezona in gotovo si je ne želijo ponoviti, Olimpija pa želi po uspešnem debiju v Evropi uspeh ponoviti tudi doma, zato zanjo drugega kot zmaga ne pride v poštev. Sploh če mislijo Zmaji resno ciljati na prvo mesto.
Celjani so pogoreli v Ligi Evropa, so pa doma proti Triglavu gotovo sposobni popraviti slabši evropski vtis. Triglav bo zopet glavni kandidat za izpad in vsaka njegova točka bo uspeh. Enako bo že v Celju.
Velika neznanka je Aluminij. Ali se bo ponovila Murina zgodba iz prejšnje sezone ali pa bo šlo le za muho enodnevnico. Koperčani, ki se bodo gotovo borili za vrh, bodo odličen pokazatelj, kako bodo igralci iz Kidričevega funkcionirali v Prvi Ligi.

Dodaj komentar

*