Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Danci in Nemci zmagali

Včeraj sta bili odigrani dve tekmi predtekmovanja v skupini B. V prvi je Danska nekoliko presenetljivo premagala Nizozemsko, v drugi pa Nemčija Portugalsko.
Nizozemci so imeli žogo več v posesti in (jalovo) napadali, Danci pa so se uspešno in disciplinirano branili ter prežali na protinapade. Očitno so igralci v oranžnih dresih na EP prišli precej nemotivirani, saj v njihovi igri ni bilo pravega žara, zlasti pred danskim golom pa so se s slabimi zaključki nekajkrat prav osmešili in delovali pod vrednostjo svojih milijonskih pogodb. Danska se je zavedala, da nima kaj izgubiti, enkrat ji je uspelo zadeti, prednost pa so brez kakšnega večjega truda obdržali do konca.
Druga tekma je bila kar se tiče žara in borbe mnogo boljša. Nemci so več napadali in imeli več od igre, a so dolgo iskali pot do portugalske mreže. To jim je po zaslugi Maria Gomesa uspelo šele proti koncu tekme. Po drugi strani pa so Portugalci kar nekoliko razočarali, saj so bili pretežno v podrejenem položaju. Njihov glavni adut Christiano Ronaldo pa se je več ukvarjal s svojo pričesko kot z nasprotnikovim golom. Kljub temu, da tudi “elf” ni pokazal nič posebnega, so nemški igralci dokazali, da znajo igrati na rezultat, kar bo spet odločilni moment za osvojitev EP (kdorkoli ga bo pač osvojil).

Dodaj komentar

*