Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Točke ostale v Ljudskem vrtu

V 34. krogu Prve lige je bil znova v ospredju Veliki slovenski derbi, ki je tokrat postregel s spektakularno predstavo.
V prvem polčasu so dominirali domači in zabili kar tri gole, res pa je, da je imela tudi Olimpija na začetku veliko priložnost za gol, ki bi jo praktično “morala” izkoristiti.
V nadaljevanju so Vijoličasti bolj kontrolirali rezultat in igrali na protinapade, Olimpija pa je vse sile usmerila v napad, dvakrat zadela, a ji je za kaj več zmanjkalo časa in moči.
Maribor je v tem trenutku pač boljše moštvo, Ljubljančani pa morajo še veliko delati. Ostaja jim borba za drugo mesto, ki še ni dokončno osvojeno.
Koper nadaljuje z spomladanskimi uspehi. Tokrat je dobro formo Primorcev okusil Rudar, ki je bil v prvem delu še enakovreden, potem pa so Koperčani zaigrali bolje, zasluženo zmagali in se le na dve točki približali Olimpiji in s tem drugemu mestu.
Mura je gotovo največje presenečenje letošnjega prvenstva. Kdo bi si pred začetkom upal napovedati, da se bodo Muraši na koncu borili za Evropo? Verjetno nihče, to pa se vseeno dogaja. Po zmagi v Domžalah, v četrtek prihajajo v Stožice, kjer bodo Zmaji na veliki preizkušnji.
Zanimiv pa je tudi boj za obstanek, saj so Lendavčani doma le remizirali z Gorico, Triglavani pa v pravem trilerju uspeli premagati Celjane in za dve točki prehiteti Nafto, ki je tako sedaj na zadnjem mestu. V naslednjem krogu bo Nafta doma gostila Domžale, Triglavane pa čaka težko gostovanje pri Kopru, kjer bo verjetno bolj malo točk.

Dodaj komentar

*