Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Olimpija prekinila črno serijo

Odigran je bil 27. krog prvenstva. Večjih presenečenj ni bilo, morda remi Triglava v Novi Gorici.
Olimpija je imela proti Domžalam nekaj izrednih priložnosti, ki jih ni realizirala, oba gola pa dosegla iz neizdelanih akcij (prekinitev, ukradena žoga), tako da čaka Zmaje še ogromno dela za dosego cilja – postati šampionska ekipa. Domžalčani igrajo lepo v polju, so pa zelo nekonkretni pred golom in menjava Birjukova je logična posledica le-tega. Bolj učinkovita igra v napadu bo poglavitna naloga novega domžalskega stratega.
V Kopru je tekma potekala v skladu s pričakovanji: domačini so tekli kot bi bili dopingirani, Mariborčani pa so prvi zabili gol, nato pa niso zdržali naletov domačinov, ki so rezultat preokrenili. Do konca so Vijoličasti uspeli izenačiti, kar v slovenski ligi včeraj v Kopru ne bi uspelo nobeni drugi ekipi. Skratka, Maribor bo zasluženo prvak.
Mura diha za ovratnik Olimpiji, saj je v Celju uspela zabeležiti novo zmago. Začela je bolje, nato popustila, potem pa vajeti spet vzela v roke.
Veliko točko je osvojil Triglav in to v Novi Gorici, imel pa je tudi nekaj sreče, saj je zgodaj povedel, domačini so se (uspešno) trudili izenačiti, kljub boljši igri, pa jim ni uspelo zmagati.
Nafta doma (proti Rudarju) spet ni uspela zmagati, na srečo pa je remiziral tudi Triglav, zato je razlika ostala enaka. Zanimivo bo v naslednjem krogu, ko se bosta pomerila prav obe ekipi z dna lestvice.

Dodaj komentar

*