Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Ligaški nogometni ples se spet začenja

Reprezentančna tekma med Slovenijo in Škotsko je pomenila nekakšen uvod v pomladanski del slovenskega ligaškega nogometa, saj se začenjata tekmovanji v 1. in 2. ligi.
V 22. krogu Prve lige so na sporedu kar zanimivi dvoboji.
Olimpija odhaja v Lendavo, ki je že tradicionalno (poleg Murske Sobote) nekoliko “alergična” na Ljubljančane, poleg tega pa Prekmurci krvavo rabijo točke, saj so predzadnji in tako precej “visijo”. Točke pa potrebujejo tudi Zmaji, če želijo obdržati mesto pri vrhu in se potegovati za Evropo. Olimpija je favorit, ne bo pa ji lahko.
Maribor gostuje v Kranju, pri čemer Triglavani verjetno še niso dokončno vrgli puške v koruzo, čeprav so njihove možnosti za obstanek minimalne, a so Vijoličasti v tem trenutku zanje malo premočan nasprotnik, tako da bodo morali točke rešitve poiskati na prihodnjih tekmah.
V Domžale prihajajo Koperčani, ki so zelo slabo začeli prvenstvo, se kasneje pobrali in se sedaj nahajajo v sredini lestvice. Domžalčani pa že dolgo niso bili tako nizko, s čemer niso preveč zadovoljni in bodo storili vse, da se čimprej povzpnejo po lestvici navzgor.
V Novi Gorici bo tekma med Goričani in Celjani. Domači so kar nekoliko presenetljivo prezimili na drugem mestu, Celjani pa so vso jesen igrali po načelu toplo-hladno, tako da je izid negotov. Veliko zavisi od trenutne forme Celjanov.
Mura, ki je tudi veliko presenečenje jeseni odhaja v Velenje. Velenjčani so tudi igrali bolj spremenljivo, so pa doma vendarle favorit.

Dodaj komentar

*