Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Mariborčani pokvarili domžalski praznik

Glavni dogodek 14. kroga Prve lige je bila tekma v Domžalah, kjer je gostoval Maribor.
V prvem delu je bila tekma enakovredna, bilo pa je tudi zelo malo priložnosti za zadetek. Eno izmed njih je po neuspešni domžalski offside zanki izkoristil spretni Tavares.
V drugem polčasu so Domžalčani krenili bolj odločno, kar se jim je tudi obrestovalo, saj je Horvat z izjemnim strelom s 30 metrov premagal Handanoviča, ki bi lahko precej bolje reagiral. Do konca tekme so bili nato spet boljši Vijoličasti, ki so uspeli zabiti kar tri gole in tekmo zmagovito pripeljati do konca.
Sicer pa je bila tekma dinamična in borbena, polna tempa in lepih potez. Na koncu so prišle do izraza večje izkušnje in kvaliteta gostov, saj so domačini nastopili z nekaj mladimi in neizkušenimi igralci.
V Velenju je Olimpija v sodnikovem podaljšku uspela osvojiti točko potem, ko je ves čas jalovo napadala, domačini pa so bili bolj konkretni. Tako so Zmaji vendarle nekako uspeli obdržati stik z vodečimi.
Gorica je doma “povozila” Koperčane, ki očitno še niso prebrodili krize oz. je ta globja in bolj kronična. Rezultat je bil kar 4 : 1.
V Lendavi je Nafta presenetljivo klonila proti Celjanom, ki so se sicer večji del branili, a bili zelo uspešni in učinkoviti iz protinapadov.
Mura nadaljuje z uspehi. Tokrat je “nastradal” Triglav in to na domačem igrišču. Gostje so bili preprosto boljši in zasluženo zmagali.

Dodaj komentar

*