Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Mini derbi v Stožicah

Čeprav bi si podoben naziv 9. kroga zaslužila tudi tekma v Kopru, kamor prihaja vodeči Maribor, sem se odločil za tekmo v Ljubljani, saj so Koperčani trenutno v preskromni formi (čeprav se dvigajo), tako da je potrebno malo počakati na njihovo renesanso.
Zmaji so pred težko nalogo: popraviti morajo slab vtis iz prejšnjega kroga, ko so se prav osmešili v Murski Soboti. Domžale bodo pravšnji nasprotnik za preizkus, v kolikšni meri so Ljubljančani v tednu dni uspeli izboljšati formo, zlasti svoj pristop in odnos.
Maribor po solidni evropski predstavi gostuje torej na Obali. Koperčani bodo gotovo zelo motivirani, da snamejo prvakov skalp, mislim pa, da so Vijoličasti vendarle zrelejša in kvalitetnejša ekipa, tako da bodo le težko izgubili. Spet pa bo prisotna določena utrujenost po težki četrtkovi tekmi, to pa je pač usoda šampionov.
Celjani, ki se v novi sezoni še lovijo, gostijo Muro, ki bo lahko potrdila, da uspeh proti Zmajem ni bil le muha enodnevnica. Rumeno-modri so boljša ekipa, a za zmago bo potrebno pošteno oznojiti drese. Mura bi lahko nevarno pretila iz protinapadov, kar so na svoji koži občutili že igralci Olimpije.
Goričani so v formi, Triglav pač ne in zato pričakujem zanesljivo goriško zmago. Se je pa že v preteklosti pokazalo, da Triglav ne gre podcenjevati, saj so se mnogi favoriti priti njim že opekli.
Preostane še tekma v Lendavi, kjer gostuje Rudar. Nafta je eden glavnih kandidatov za izpad, zato bo vsaka njena tekma “kvalifikacijska”, to pa se obeta tudi v spopadu z Velenjčani. Ti trenutno niso toliko dobri, da lahko mirno potujejo v Prekmurje.

Dodaj komentar

*