Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Brodolom Kopra v primorskem derbiju

Za nami je 5. krog. Rezultati so bolj ali manj pričakovani, izjema je edino katastrofalen poraz Koperčanov proti Goričanom.
Očitno je, da slab štart Kanarčkov v prvenstvu ni naključje, ampak gre dejansko za slabo stanje v klubu, ki se odraža na igrišču. Odhod Pavlina (pa naj se to še tako čudno sliši) je iz šampionske naredil povprečno ekipo. To so s pridom izkoristili Goričani, ki so z velikim veseljem do vrha napolnili mrežo vratarja Hasiča. Domačini se morajo nad trenutno situacijo prav gotovo zamisliti in nekaj ukreniti, sicer bodo kar lepo ostali na dnu lestvice.
Triglav je iz Murske Sobote popolnoma zasluženo odnesel vse tri točke. Muraši so sicer večino srečanja (jalovo) napadali, a gostje so bili spretnejši in konkretnejši. Mura je vendarle objektivno najslabša ekipa prvenstva in bo zelo težko zadržala prvoligaški status.
V Ljudskem vrtu smo spremljali taktičen obračun v katerem nobena ekipa ni želela preveč tvegati. Vse je bilo odvisno od prebliska posameznikov, tako da je rezultat logičen. Obe moštvi sta dosegli želeno – ostati neporažen.
V Celju je bilo sprva domače moštvo boljše, a tega ni uspelo vnovčiti. To so gostje iz Lendave izkoristili in prišli v vodstvo. Domači so hitro izenačili, do konca pa se izid ni spremenil.
Olimpija se je v začetku tekme spet poigrala z živci svojih navijačev in dovolila Velenjčanom, da povedejo. Tudi sicer je bila igra Zmajev v teh minutah neorganizirana in raztrgana. Nato je Kosičeva četa strnila in povezala vrste in posledica tega je bilo Vršičevo izenačenje. Olimpija je nato do konca polčasa pletla mrežo okrog Rudarjevega gola in Andjelkovič je uspel zabiti drugi gol.
Rudar je presenetljivo nadaljeval z zaprto igro na kontranapade, ki pa jih je bilo zelo malo, saj so imeli zeleno-beli žogo praktično ves čas v posesti. Olimpija je nato zabila še en gol in nato tekmo rutinirano pripeljala do konca.
Čez štirinajst dni nas čaka Veliki Derbi! vodstvo Maribora na lestvici in vzpenjajoča forma Zmajev sta gotovo najboljša reklama za ogled!

Dodaj komentar

*