Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Zdaj gre zares

Pred nami je začetek novega prvenstva, motorji so prižgani in ogreti, ekipe so na štartni črti in zdaj zdaj se bo prižgala zelena luč.
Prva “dirka” bo v Ljudskem vrtu. Mariborčani so prvi favorit prvenstva. Do sedaj so uspeli vedno znova zakrpati vrzeli v ekipi po odhodu najboljših igralcev in tako bo tudi sedaj. Milanič in Zahovič sta že toliko časa v Prvi ligi, da sta se naučila voditi barko med čermi ter se izogibati raznoraznim minam, tako da gre (vseeno) za najboljšo ekipo v državi. Veliko je mladih, željnih dokazovanja, ter nekaj starejših, ki bodo prispevali izkušnje. Gorica je nepredvidljiva, prihaja po točko, kaj več pa bo težko iztržila.
Velika neznanka je Mura. Gotovo je njen povratek za naš nogomet pozitiven, je pa vprašanje, koliko je konkurenčna. Razlika med Prvo in Drugo ligo je velika, zato bodo potrebovali kar nekaj časa za adaptacijo. Koper bo za Muraše odličen test, saj je eden kandidatov za prva mesta in bo v nedeljo igral na zmago.
V Kranju se bosta udarila glavna borca za letošnji obstanek in v tej borbi bo odločala vsaka točka, vsak gol. Verjetno bo zmagal Triglav, vprašanje v kakšnem trenutnem stanju so Lendavčani.
V Velenje prihajajo Domžale, ki so očitno bolj motivirane za domačo kot tujo sceno. Šli bodo na zmago, domačini pa tudi, tako da se nam obeta boj od začetka do konca.
Olimpija gosti Celjane. Domači računajo na nove točke, saj dobra forma in samozavest še kar trajata. Olimpija igra poletno, kombinatorno in duhovito, ekipa je mlada in lačna dobrih rezultatov (beri naslovov). Edina slabša točka je morda pomanjkanje izkušenj, kar pa bodo skušali nadomestiti z borbenostjo, odločnostjo in visoko motivacijo. Vodilni dvojec (Kosič, Ačimovič) se je očitno odlično ujel, tako da lahko pričakujemo nadaljevanje zelene pravljice. Ali bo to dovolj za kakšno letošnjo lovoriko, pa bo pokazal čas.

Dodaj komentar

*