Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Burja odpihnila tekmo

13. krog prvenstva je seveda najbolj zaznamoval Večni derbi ter odpoved tekme v Ajdovščini zaradi premočne burje.
O derbiju je bilo že nekaj napisanega, sam bi dodal le to, da ta točka Ljubljančanov pomeni praktično njihov prvi letošnji rezultatski uspeh in morda se bo vendarle začela pot navzgor.
Domžale in Nafta sta odigrala “mini derbi” v senci mariborskega, srečanje je bilo zelo borbeno in tudi kvalitetno pri čemer so se gostje zopet izkazali (zlasti v prvem polčasu), v drugem delu pa so siloviti domači napadi vendarle obrodili sadove.
Koper je zadnjič kot domačin gostoval v Novi Gorici in zabeležil prvo zmago pod vodstvom Glihe. Kanarčki so bili boljši tekmec skozi celo srečanje in zmaga bi morala biti še višja.
V Celju so domačini v prvem delu povsem nadigrali Goričane in zabili gol, v drugem polčasu pa so gostje vzpostavili ravnotežje na igrišču, skušali izenačiti, a zmaga je vseeno zasluženo ostala doma.
V času Rimskega imperija je bila na področju današnje Ajdovščine bitka med cesarjem Teodozijem in samozvancem Evgenijem in že takrat je burja krojila potek bitke. Tudi včeraj se je vmešala in preprečila tekmo med Ajdovci in Triglavani (v prejšnjih sezonah pa so jo domačini večkrat s pridom izkoristili za dosego mnogih zmag).

Dodaj komentar

*