Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Veliki derbi tokrat v Ljudskem vrtu

Glavna atrakcija 13. kroga prvenstva bo gotovo nov Veliki derbi, ki bo tokrat v Mariboru.
Mariborčani nadaljujejo z zmagovitim pohodom, Olimpija pa pod novim strokovnim vodstvom vendarle počasi sestavlja mozaik boljše in kvalitetnejše ekipe. Kosič in Čeh sta vendarle (končno!) ugotovila, da so sposobnosti Rujoviča precej omejene ter ga posedla na klop in kot rezervist (joker) je za ekipo mnogo bolj koristen (podobno vlogo je imel pri Katančevi reprezentanci Ačimovič, ki je takrat verjetno odigral življenjske partije). Domači so nesporni favoriti in že remi bi bil za Zmaje velik uspeh.
Tekma med Celjem in Gorico bo negotova, možni so vsi trije izidi.
Zanimivo bo v Kopru, kamor prihaja Rudar. V Koprski ekipi je v novi sezoni precej turbulentno stanje, kar se tiče trenerskih in igralskih rošad, čas je že, da se ekipa stabilizira in začne igrati, kot zna. Tudi Rudar igra po sistemu toplo-hladno, pri Prašnikarju se nikoli ne ve. Velenjčani lahko visoko izgubijo ali pa celo zmagajo.
V senci Velikega derbija bo v Domžalah potekal Mali derbi med domačini in Nafto. Naftaši stavkajo, vprašanje je, če bodo sploh odigrali tekmo.
V nedeljo pa bo še tekma v Ajdovščini, kjer domači igrajo kot dopingirani in premagujejo vse po vrsti. Tokrat bo na udaru Triglav, ki pa je letos že nekajkrat presenetil, tako da zmaga Primorja ni samoumevna. Je pa zares zanimivo, kako izrazit domačin je ajdovska ekipa. To je bil namreč že v prejšnjih sezonah.

Dodaj komentar

*